07 oktober 2014

Geluid

Jos van Veldhoven, artistiek leider NLse Bachvereniging
Voor vandaag was een onstuimige herfstdag beloofd en die belofte werd gestand gedaan! Dat werd dus een dag van binnen zitten; niks voor mij, ik werd er helemaal druistig van. Eerst maar eens brood voor Hugo kneden, een spektaart bakken voor morgen bij de volgende etappe van het Friese woudenpad met Korneel, stofzuigen, iets wat ik ook niet wekelijks doe. Ondertussen klonk er van achter de flat een doordringend, irritant geluid van iemand die hout aan het bewerken is; ik kreeg er in de loop van de dag steeds meer de zenuwen van.
Toen het even droog was naar de tuin van Theo om bonen te plukken tussen de buien door; ik moest me haasten om voor het losbarstende onweer weer in de flat te zijn. Roos kwam thee drinken; door het doordringende geluid van de achterkant kon ik me nauwelijks op het gesprek concentreren; met alle tussendeuren viel het trouwens best mee, maar ik kan slecht tegen geluidsoverlast.
Toen kwam ik een door mijzelf uitgeknipt artikel tegen uit de Elsevier van enkele maanden geleden; Jos van Veldhoven die aangeeft dat de Nederlandse Bachvereniging een algemeen toegankelijke website gaat plaatsen met alle, ja u leest het goed, alle muziek van de grote Bach: de komende tien jaar iedere week een BWV nummer. Die website heb ik opgezocht en zit ik nu, terwijl ik dit bloggie schrijf te beluisteren door de koptelefoon; wat een geluid! Prettige opnames voor zover ik ze nu heb af kunnen luisteren. Ik mag graag verschillende uitvoeringen van de muziek beluisteren om de interpretatieverschillen op te merken. En elke week iets nieuws.
Tja dit is ook geluid net als dat snerpende uit de achtertuin. 

Geen opmerkingen: