10 oktober 2014

Oude frisdranken

Tijdens het wandelen kom je soms door van die oude plaatsjes met vergeten dingen; als nostalgicus heb ik daar altijd een warm gevoel bij. Zo kwam ik vorige week tijdens mijn wandeling van Elburg naar Kampen, ergens in de buurt van "Kerkdorp" een oud fietsenrek tegen met als reclame Joy, een frisdrank uit mijn jeugd. Overigens kende Kerkdorp geen kerk meer. Decennia geleden is de toorn der elementen over de oude kerk gegaan; brand en blikseminslag hebben de kerk vernield en besloten werd om een nieuwe elders te bouwen, aldus het informatiebordje.
Maar die oude frisdrank, nog voor de tijd van "Exota", dat door een of ander TV-programma waar een fake documentaire werd getoond van exploderende flessen, van de markt werd gestoten; het was geen lekker spul dat exota, maar deze TV-actie was laag bij de gronds!
"Joy" als ik me goed herinner was een zoetige limonade met koolzuur, voor mij in ieder geval een nieuwe ervaring; ranja met een rietje was altijd ons deel, hooguit bij kinderverjaardagen.
Bij een andere gelegenheid vorige week zag ik in Genemuiden een reclame voor Hero frisdrank; die was heerlijk weet ik nog; vooral de cerise, de kersenlimonade smaakte bijzonder; ik proef het nog als ik eraan terug denk.

Geen opmerkingen: