06 juli 2010

Het oeverloperpad en het WK

Wat een heerlijke dag! In m'n eentje een schitterende étappe van het oeverloperpad gelopen, totaal zo'n 18 kilometer. Gestart in Schoonhoven en met het veer over de lek naar Nieuwpoort. Net als Hulst in Zeeuws Vlaanderen en Bourtanghe in Groningen zijn het van die schitterende, militair bedoelde overblijfselen uit vroeger tijden. Volgens het boekje, waarin de beschrijving van het oeverloperpad, is Nieuwpoort nog zodanig als voorheen dat iemand uit de zeventiende eeuw er nog moeiteloos zijn weg zou kunnen vinden. Ik zat daar lekker een kopje koffie te drinken op een bankje op de dijk en keek uit over de Lek en de vestingwerken. De oude dijken waren meters lager dan de huidige die er achter zijn aangelegd. Het pad voert over de dijk en gaat dan het dorpje in; heerlijk verstild straatje, zonder auto's (dat is toch wel schitterend). Recht naar het Zuiden verlaat je het stadje, via een grote wegopbreking langs de stadsgracht. Daarin zag ik de grote bladeren van de gele plomp met daarop mussen die insecten tussen de waterplanten zochten; had ik nooit gezien. Het pad ging vervolgens over in een graskade; eerst met koeien maar later als een smal spoor door het gras. Tot een molen waar een zekere Arie en zijn gezin in een soort paradijsje wonen. Moestuin, schitterende waterpartijen met allerlei soorten waterplanten, insecten, vogels en noem maar op. In een kistje zat een dagboekje waarin wandelaars door Arie worden uitgenodigd wat op te schrijven over hun ervaringen alhier. Natuurlijk heb ik dat ook gedaan met de mededeling aan Arie dat ik een dagelijkse Blog produceer, waarvan acte.
Het pad bleef van bijzondere kwaliteit, eigenlijk tot vlak voor Ameide, dus vele kilometers lang. Het voerde over graskades, dus vooral prima te belopen bij droog zomers weer. Markant was de enorme wilg met een bordje erbij, getekend door een kwajongen. Zoek zelf maar uit wat daarop geschreven staat. Leuke puzzle. Degene die dit leest wordt uitgenodigd om het verhaaltje achter deze wilg als reactie op dit bericht te schrijven.
En dan vanavond natuurlijk de schitterende voetbalwedstrijd; de eerste die ik in haar volledigheid heb bekeken. Eerlijk gezegd denk ik dat dit team nog beter is dan dat van 1974. De kwaliteit van de spelers is over de hele breedte aanwezig, hoewel ik met die uitspraak misschien het team van 1974 wel tekort doe. Ben benieuwd naar de uitkomst van morgen; het wordt in ieder geval een Europese finale. En zo hoort het ook!

Geen opmerkingen: