14 november 2014

Open Biltse bridgekampioenschap

Ja ja, ik heb weer eens meegedaan met bridgen. Had het bijna een half jaar niet gedaan; geen kaart aangeraakt. Roos had me enkele manden geleden gevraagd of ik mee wilde doen aan dit toernooitje dat door ons bekenden zou worden georganiseerd. We doen hier wel vaker aan mee. Na enige aarzeling had ik ingestemd; ik ben niet zo competitief, maar vooruit.
'sMiddags was ik maar in ons systeem gedoken; zowel het rode boekje van Chris Niemeijer als de site die we voor onszelf hebben geconstrueerd heb ik doorgenomen. En dat vervulde me eigenlijk wel met trots en genoegen: "wat een mooi systeem hebben we toch", dacht ik. En eerlijk gezegd heb ik wel zin om dat verder uit te werken en ook grondig te bestuderen; ik heb alleen geen zin meer om wekelijks te moeten spelen. Maar goed, deze avond moest ik eraan geloven en was best een beetje gespannen; zou het nog gaan?
Het weerzien met al die mensen die ik natuurlijk goed heb gekend in al die drie bridgeclubs waar we lid van zijn geweest was hartelijk. Men had best begrip voor het feit dat ik niet meer zo'n zin in had; men vond het leuk dat ik weer van de partij was. En toen aan tafel.
Het eerste spel begon alweer goed maar niet heus. Ik moest 1 SA spelen en ging drie down; idiote verdeling met een geheel lekke kleur die direct door de tegenstander was gevonden. De rest ging eigenlijk best aardig en we eindigden heel aardig zo rond de 45 % geloof ik terwijl we in de bovenste lijn hadden gespeeld, dus met de sterkste tegenstanders (net als vroeger, want we waren best goed!).
Ik had een heerlijke avond gehad; vond het heel gezellig. We gaan maar eens zo af en toe een weekendje bridgen met Bonaparte of met Dekker bridge. En zomerbridge hier in de Bilt. Ondertussen ga ik lekker studeren en de site bijwerken. Tenslotte blijf ik een echte theoreet.

Geen opmerkingen: