23 februari 2015

Weer eens FDH ondanks nummer 1.

Alweer m'n tweede dag van wandelen en weinig eten. Gisteren 22 kilometer en vandaag weer 24. Ik doe het wel in de buurt zodat ik niet zo veel reistijd kwijt ben en rekening kan houden met het weer. Dat viel trouwens reuze mee vandaag; je zag de waardering voor het weer van vandaag langzaam hoger worden; stond er gisteren nog een 4 met veel regen daaar werd het vandaag via een 5 zelfs een 6 en geen regen meer; die was toch vooral 'snachts gevallen. De paden in het bos van Hollandsche Rading waren soppig en kapot gereden door de crossfietsers; dat is helaas steeds meer het geval. Jammer dat ze niet over de ruiterpaden rijden maar kennelijk bij voorkeur over de wandelpaden die soms al zo te lijden hebben van de wilde zwijnen, althans op de Veluwe.
Thuis gekomen moest ik nog een spektaart bakken voor woensdag wanneer we met z'n drietjes, d.w.z. Roos, Huib en ik gaan wandelen in de duinen bij Den Haag. Opnieuw de procedure wat aangepast en nu de bodem eerst tien minuten voorgebakken voordat de vulling erin ging; blijkt een verbetering. Niet te geloven dat je zo'n recept en procedure na zoveel jaar nog aanpast.
Het valt me niet mee dat FDH dieet, maar toen ik afgelopen woensdag meedeed met Pilates werd ik wel erg geconfronteerd met m'n dikke pens; er hangen namelijk spiegels en die zijn meedogenloos; geen gezicht; er moet echt minstens 6 kilo van af; het liefst zou ik afvallen tot 75 kilogram maar dat woog ik voor het laatst toen ik 19 was.
Vanmiddag sprak ik nog met mijn buurman Bas; die moet echt zijn best doen om niet af te vallen; hij moet net als ik ook wandelen althans bewegen maar dan om trek te krijgen. Beweging is zo'n belangrijk ingrediënt van je metabolisme. Maar ik kan me er geen voorstelling van maken dat je niets met eten hebt. Er zijn een paar dingen waar ik eigenlijk altijd wel een beetje aan denk, zoals muziek en het verleden, maar daar is voedsel er zeker eentje van, zo niet nummer 1!

84,1
24 km

Geen opmerkingen: