26 februari 2015

Een Wifi versterker

Digitale piano
Voor mijn internet toegankelijkheid deel ik de router met mijn schuinonderbuurman; hij is ICT deskundige en ik loop altijd te worstelen met die hardware. In de kamer het dichtst bij buurmans router ontvang ik goed signaal, maar in de rest van de flat no way. Onlangs las ik iets over het bestaan van Wifi versterkers en daar dacht ik wellicht soelaas te kunnen vinden. Eerst maar aan Dick gevraagd wat de beste keuze zou zijn. Dick schudt dat uit zijn mouw heb ik altijd de indruk en ja hoor, daar kwam het advies. Eenvoudig besteld via Coolblue, mijn voorkeurs-webshop. De volgende dag zou het klaar liggen bij de Readshop op de Hessenweg.
Die avond zou ik toevallig bij mijn buurman langs gaan; hij had een verrassing die hij me wilde laten zien. Handig, kunnen we meteen de Wifi-extender (zo heet zo'n apparaatje) uitproberen. Maar ik had er helemaal niet meer aan gedacht en vergeten om het apparaatje op te halen; het was al over zessen en dan is de read shop dicht.
De buurman had een elektrische piano aangeschaft, een Yamaha en (uiteraard?) ook via Coolblue. Hij wil piano leren spelen en vroeg me wat ik er van vond. Met genoegen schoof ik achter het instrument; even wat uit het hoofd proberen, maar dat is niet veul meer, dus even thuis wat muziek opgehaald. Leuk wat zitten spelen; je kunt er ook met koptelefoon op spelen. Nog even overwoog ik om er zelf eentje aan te schaffen, maar realiseerde me al snel dat ik er waarschijnlijk toch snel mee klaar zou zijn. Wel afgesproken dat ik wat les zal gaan geven.

Geen opmerkingen: