12 februari 2015

Vrij stinken

Vanmorgen weer zeer vroeg met de trein, dus reed ik rond 6.00 uur langs 's-heren dreven door ons dan zo rustige en frisse dorp. Nauwelijks auto's, geen herrie op straat, stilte alom. In de verte een licht dat me de verkeerde kant tegemoet komt, maar dan de rijweg oversteekt; bleek een krantenbezorger met een scooter. De frisse lucht was direct bedorven; ik kon gewoon ruiken op welke adressen hij was geweest, althans gas had gegeven: bah!
De laatste tijd zie je veel van die tweetact scooters en vooral ruik je ze vooral bij windstil weer. Ook heb ik gemerkt dat sinds ik geen tandpasta meer gebruik, en dat is nou al meer dan een jaar, ik veel scherper ben gaan ruiken (en proeven!). Dat heeft natuurlijk als keerzijde dat je merkt hoe ontzettend veel opdringerige luchtjes onze moderne maatschappij met zich brengt, maar vooral het gemotoriseerd verkeer.
Maar we hebben een vrije economie dus mat iedereen rijden met wat wettelijk is toegestaan; iedereen mag vrij stinken hoe slecht dat ook voor ons moge zijn.

Geen opmerkingen: