09 februari 2015

Was wel wat kort

Na twee dagen niet gebruikt te zijn stonden mijn wandelschoenen gisteravond vol verlangen te trappelen. Zwak als ik ben heb ik toegegeven; "morgen weer aan de wandel, wat mij betreft in Limburg als ik op tijd wakker word en het aardig weer is"; op die manier moet je je wandelschoenen streng maar rechtvaardig toespreken! En ik was al vroeg wakker; had voor de zekerheid de wekker op 5.00 uur gezet, maar ik was voor die tijd al wakker en uitgeslapen. Vriend Dick een e-mailtje gestuurd dat ik om 9.20 zou uitstappen bij de halte Dorpsstraat in Noorbeek voor een stuk van het Mergellandpad; was benieuwd of hij er zou staan. Dick is net als ik nogal matineus, dus hij zou het vast op tijd lezen, althans dat dacht ik toen.
Thee, koffie en een bakje havermout en hup met de geit; trein van 6.15, Intercity en in Maastricht bus 57 naar Noorbeek. Tot mijn verbazing en lichte teleurstelling stond Dick er niet. Dus op weg met de GPS richting Mariadorp waar deze etappe begon c.q. eindigde.
Altijd fijn om in Limburg te wandelen; beetje geaccidenteerd, mooie uitzichten, landelijke paadjes. Ik kon me de route niet meer herinneren; is meer dan 10 jaar geleden dat ik het Mergellandpad heb gewandeld. Ergens tegen tienen belde DIck; hij was tegen zijn gewoonte laat opgestaan en zag de boodschap nu pas; hij kwam met het nogal voor de hand liggend voorstel om een volgende keer gewoon te bellen om 7 uur. Tja, ik ben in de loop der jaren zo'n e-mailer geworden dat ik niet eens meer aan de telefoon denk.
Het was niet droog en het was niet nat; "dikke lucht" zou Dick zeggen, maar je bril wordt er wel onbruikbaar door, dus pet opgezet i.p.v. de muts en stevig doorgelopen. Onderweg nog wat vogels gespot: grote groepen kramsvogels - dat die me vroeger nooit zijn opgevallen, heb ze altijd voor spreeuwen versleten - maar ook weer een boomkruiper, zenuwachtig op zoek naar insecten met z'n kromme snavel. Mooie hoogstamboomgaarden met dassenburchten; fraai Limburg, zelfs met dit druilerige weertype.
Ik het me een beetje verkeken op de afstand. Ik was al om 12.00 uur in Mariadorp en de bus naar Maastricht ging om 12.03, mijn ouwe busgeluk was weer daar. Op station Utrecht een haring gescoord en voor vier uur was ik alweer thuis. Al met al een heerlijke dag en een volgende keer zal ik Dick bellen, mocht ik pas op het allerlaatste moment beslissen om naar Limburg te gaan.

Geen opmerkingen: