27 december 2014

Op naar het CLB

Die 8 weken "op de hei" zoals ik mijn militaire opleiding destijds in Appingedam graag benoem, is mij ontzettend goed bevallen; het was net een herhaling van mijn dispuutstijd; lekker met studenten, zij het dat we wel allemaal waren afgestudeerd, maar het sfeertje was puur studentikoos. De avonden brachten we door met een biertje en vaak gingen we lekker zingen. En natuurlijk prettige gesprekken en niet alleen maar over de oefeningen van de dag tevoren. Het was soms wel afzien, maar in het algemeen viel het best mee.
Eind februari was het afgelopen en gingen we ieder onze détacheringsplek opzoeken. Ik geloof niet dat ik één van de boys later ooit nog ben tegen gekomen. Afgezien van Thijs uit Rotterdam zou ik ook geen namen meer kennen. Bij die Thijs zijn Lien en ik nog op bezoek geweest daar in Rotterdam; leuke vent.
In de voorafgaande jaren, van zomer 1971 tot eind 1973, dus pakweg tweeënhalf jaar had ik het wisselend naar mijn zin gehad daar op de VU, afdeling medische microbiologie. Die heuristische zoektocht naar specificiteit in de Herpes Simplex Virussen had me veel experimentele kennis gebracht; het zonder serieuze begeleiding werking was natuurlijk best aardig, maar brengt je niet zo gek veel verder; ik miste dat. En dan dat geruzie van de staf tegen de hooggeleerde had mij veel onrust gegeven; ik snapte daar niets van en werd vaak gedwongen iets te vinden van zaken die me geen zier interesseerden of aangingen: Bah! Ik was dan ook opgelucht toen ik naar het CLB ging voor onderzoek aan Hepatitis B.

Geen opmerkingen: