09 december 2014

Gedonder op de afdeling

De laatste Blogs gaan over mijn tijd aan de VU op de afdeling Medische Microbiologie. We hadden daar met z'n allen een groot laboratorium met onderafdelingen Bacteriologie, parasitologie en virologie. Verder was er in het ziekenhuis zelf nog een afdeling met aan het hoofd een medisch bacterioloog. Helaas was er nogal wat onderling gedonder waar ik als jongste staflid weinig van begreep. Het draaide allemaal om de hooggeleerde, inderdaad een wat merkwaardige man met duidelijk een gebruiksaanwijzing. Feitelijk had ik het meeste met hem te maken, althans overdag; tenslotte werkte ik op zijn onderafdeling Virologie.
Binnen de rest van de staf was het altijd wat; hoe het precies was werd me maar niet duidelijk en eigenlijk kon het me ook niks schelen. "Laat me met rust en lekker experimenteren op het lab", was mijn voornaamste gedachte. Ik vond het maar een raar stel bij elkaar eerlijk gezegd. Maar dat lag vast aan mij hoor.
Maar op zeker moment was het toch allemaal uit de hand gelopen en was de man in het ziekenhuis, die overigens later ook hoogleeraar is geworden, ontslagen; de hooggeleerde stond 'smorgens vroeg bij hem voor de deur met en doos met z'n spullen: "hij was ontslagen". Natuurlijk allemaal te gek om los te lopen.
Maar het vrat me allemaal wel op en ik kreeg last van slapeloze nachten helaas. Ik kon er slecht tegen allemaal. Uiteindelijk zijn we zelfs met de staf bij de rector magnificus geweest. Hoe het is afgelopen weet ik niet meer, maar leuk was anders. Toen ik de gelegenheid kreeg ben ik ook direct vertrokken bij dit lab hoe goed ik er ook zat.

Geen opmerkingen: