13 september 2014

Van alles en nog niks

Als een losgelaten hazewindhond
Kortom, een dag vol van verschillende dingen; in ieder geval niet wandelen! Alle machtig wat een week heb ik achter de rug; door de gedwongen rust van het festival was ik, als een losgelaten hazewindhond die achter een kunsthaas aan holt aan het wandelen geslagen. Maandag naar Zuid Limburg, Woensdag met Korneel in Friesland, en donderdag en vrijdag met Roos in de Graafschap. Maar ik heb er van genoten!
Wat ik altijd merk na zo'n periode van intensief wandelen is toch dat ik moet lezen; die lezing over kunstgeschiedenis en die TV uitzending van David van Reybrouck lokten mij weer de boeken in. En daar heb je de bieb voor.
Eerst thuis stofzuigen, brood aangezet, vervolgens een rondje oud papier wegbrengen, geld trekken bij de bank, brood voor Hugo afgeven bij de slager waar hij op zaterdag altijd werkt, vervolgens door naar de bieb en een kunstboek geleend over Carravaggio, naar de fitness voor de sauna en om te zonnen, thuis aan de thee met Roos en op het balkon genoten van Carravaggio, 'savonds naar Mozart geluisterd via Youtube en de koptelefoon. Om 22.00 uur zag ik op de chat dat Sjoerd me gevraagd had of ik "vanavond" tijd had voor een biertje. Nou ja, het was wat laat inmiddels, maar ik heb hem gebeld en we hebben nog tot middenin de nacht over tal van zaken van gedachten gewisseld en de twee als afgesproken klaar staande Erdingers soldaat gemaakt. Afwisselende dag al met al.

Geen opmerkingen: