11 september 2014

De eiken van Koekkoek en DOK

Zo'n stoere wijd uitlopende eik zoals Barend Cornelis
die heeft geschilderd.
Bij mijn bezoek van vorige week aan het Rijksmuseum Twenthe vond ik tot mijn genoegen nog een schilderij van Barend Cornelis Koekkoek; kennelijk is hij gespecialiseerd in het schilderen van eiken want die zijn op al zijn mij bekende schilderijen zeer prominent aanwezig. En nu is dat natuurlijk ook een prachtig element in een natuurlijk landschap.
Het lijkt wel of ik door het bekijken van al die schilderijen en boeken met schilderijen meer oog krijg voor détails in het landschap. Bij het omslaan van een hoek werd ik gefrappeerd door een prominente eik en merkte op: "het lijkt wel een eik van Koekkoek".
Vandaag hebben Roos en ik een etappe gedaan van het Trekvogelpad, van Loenen naar Wichmond. Na zo'n 12 kilometer begon ik al aardig moe te worden; de wandelingen in Limburg van afgelopen maandag en in Friesland met Korneel van gisteren speelde me op; de benen voelden een beetje moe aan. Bij het overstekend van de IJssel had ik het wel gehad en we moesten nog 8 kilometer. "Doorzetten, dat is groot", dacht ik maar. En het doorzetten werd ruimschoots beloond! De ontvangst bij het adres van Vrienden opde Fiets was weer bijzonder; zeer kunstzinnige mensen met een keur van kunstinnige voorwerpen; een lust voor het oog. We werden attent gemaakt op een kunstenaar/loodgieter in Ruinen, Harm Echten; gaan we ook maar eens naar toe. Dit is ook wel een heel leuk fenomeen met wandelen; je spreekt altijd zo veel leuke mensen en je krijgt er contacten van.
Gezellig interieur van DOK
'sAvonds hebben we gegeten bij D'n Olde Kriet, DOK voor intimi. En daar hebben we toch lekker gegeten! De spareribs waren zo lekker dat ik mij heb voorgenomen om daar zeker binnenkort weer een keer langs te gaan. Lekker biertje erbij. En weer twee leuke mensen gesproken naast het jonge stel dat DOK nu bijna twee jaar beheert; een meneer die al jaren op Ibiza woont en iemand die uit de wereldplaats Visvliet komt. Leuke gesprekken. En vervolgens wel zo lekker geslapen; dat is het voordeel als je zo moe bent.

Geen opmerkingen: