03 september 2014

De strijd om het fietszadel

Hier en daar nog een rood dekje. Je ziet het rood nog
door het geel heenschemeren. De strijd om het fietszadel!
Eerlijk gezegd kwam ik er onlangs pas achter dat mijn voormalig collega Henk het niet zelf had bedacht, maar het van een TV programma van Koot en Bie had gepikt: "vroeger was hij aan de Tri, maar tegenwoordig snuift hij aan dameszadels". Allemachtig, wat heb ik gelachen om die grap. En het werd steeds erger; Sjaak, ook zo iemand die uit het fijnste hout was gesneden maakte het nog bonter en zei op een dag dat er een vechtpartij was uitgebroken bij het fietsenhok; iedereen wilde tegelijk snuiven aan het zadel van een wat ouder, buitengewoon lelijk vrouwlijk personeelslid van de club waar we toen werkten; stelletje schorem.
Maar ja, een dirty mind blijft een joy voor ever. Zo zit ik nu nog te hikken van het lachen terwijl ik dit lees, maar moest ik er wel aan denken vanwege het volgende.
In NL is een stevige concurrentiestrijd ontbrand tussen verschillende instellingen die fitness aanbieden. De branche staat stevig onder druk heb ik mogen lezen in diverse publicaties en de strijd om de klant is hevig. Reclame alom en ook in de vorm van gratis zadeldekjes. Bij het station werden enkele maanden geleden alle fietszadels voorzien van een geel dekje van Sportcity, de club waar ik bij sport, sauna en zonnebaad. Grappige vorm van reclame. Maar nu viel het me onlangs op dat alle zadels bij de openbare fietsenstalling van het station rood waren geworden; een andere fitness club had de zadels voorzien van reclame, veelal brutaalweg gewoon over het nog aanwezige gele dekje van Sportcity heen. Enkele dagen geleden zag ik een stel dames van Sportcity slepen met grote hoeveelheden geel spul en ja hoor, de volgende dag waren alle zadels weer voorzien van een geel dekje; nog slechts hier en daar een rode. De strijd om het fietszadel is nu dus werkelijk ontbrand en niet alleen om de dameszadels?!

Geen opmerkingen: