16 juni 2014

Syndroom van Stendhal?

Eén van de vele schoonheden van Lissabon
Twee volle dagen Lissabon was kennelijk wat veul voor ons. We hebben zowel in de stad maar vooral in de musea zo ontzettend veel mooie dingen gezien dat het ons gewoon begon te duizelen. Dat is het syndroom dat ooit beschreven werd door Stendhal (aldus Roos) bij een bezoek aan de stad Florence; de schoonheid van die stad was, zeker in de tijd voordat er zo veel auto’s rond reden zo overweldigend dat mensen een zenuwinzinking kregen. Dat was bij ons niet het geval hoor; wij hadden meer last van het syndroom van HolleBolleGijs, oftewel we hebben zo schandalig lopen eten dat het ingewand het had opgegeven; lag achteraf gezien aan het eten in het laatste restaurant; dat smaakte ook niet goed. De laatste nacht ben ik toch beroerd geweest, maar in de loop van de ochtend van vertrek viel het wel mee; voelde me alleen wat slap en onzeker en ik had niet of nauwelijks geslapen
Heel vroeg weer naar het vliegveld; Roos moest al rond 9.00 uur vliegen en ik ben voor de zekerheid maar meegegaan; durfde het niet goed aan in m’n eentje. Maar gaandeweg ging het steeds beter. De lange tijd dat ik moest wachten voor vertrek viel eigenlijk nog wel mee. Er gebeurt veel op zo’n vliegveld en dat leidt af. Maar het was wel een hele zit voordat mijn vertrek werd afgeroepen. Tijdens de reis wat zitten dutten. Aangekomen op vliegveld Frankfurt Hahn (waarom het Frankfurt heet mag een raadsel genoemd worden want dat ligt 150 km verderop) heb ik maar een taxi genomen; die heeft me uiteindelijk naar Zell gebracht, het eerste plaatsje vanuit Hahn aan de Moezel en bekend vanwege haar wijn: Zeller schwarze Katz. Er waren zat mogelijkheden voor overnachting. Bij het eerste het beste adres waar ik aanbelde was een bijzonder vriendelijke en spraakzame mevrouw; prettig onderkomen, heerlijk rustig. In het stadje iets kleins gegeten en vroeg naar bed gegaan, Geslapen als een Roos.


NB
Het blijkt dat er iedere 2 uur een busje rijdt van Flughafen Hahn naar o.a. Zell en vanaf Zell, zo vroeg zelfs dat je er de vroegste vliegtuigen mee kunt halen! Biedt veel perspectief voor combinatie vakanties met Zell als tussenstop.
Maar vanaf Hahn rijden ook bussen de Eifel in. Ik zag die te laat toen ik al in de taxi zat en ik was ook te moe. Volgende keer onderzoeken.

Verder zag ik dat Bullay (makkelijk en frequent bereikbaar vanuit Zell) tegenover Alf ligt, het vertrekpunt van de Mosel-Our weg (16) van de Eifelverein, loopt naar Luxemburg.

Geen opmerkingen: