07 juni 2014

Dat is echt zomer

Daar sta ik dan in wandel outfit
Voor vandaag was een warme zomerse dag voorspeld. Nu was Roos aan de beurt om met mij mee te "mogen" wandelen. Ik wilde al een hele tijd de wandeling vanuit halte Mooi Veluwe, met lunch bij de Zwarte Boer door naar Nunspeet of een ander station.
Dus vanmorgen met de trein van 9.00 uur, de bus in Putten stonden we even voor 10.00 uur op de plaats van bestemming. We hadden er allebei zin in. Van moeie benen had ik helemaal geen last ondanks al twee dagen aan de wandel. Er stonden nog flinke plassen op de zandpaden; overal sporen van zwijnen en herten; geen mens te bekennen. We zouden op de hele dag in het bos slechts 2 wandelaars tegen komen. Ook niet zo gek veel fietsers en gelukkig helemaal geen crossfietsers. Daar schrik je je als wandelaar het lazarus van als ze je plotseling voorbij snellen op de bospaden.
Het bos staat er prachtig bij; het voorjaar en de regen van de afgelopen dagen hebben voor een groene bekroning gezorgd; dus geen vogel te zien; de verrekijker heb ik dan ook de hele dag voor niets meegesleept.
Bij boshuis Drie hebben we voor de zekerheid ook nog maar even gestopt voor koffie en appeltaart. Conclusie: volgende keer toch maar weer zelf bakken; is een stuk lekkerder. Maar dat mocht de pret niet drukken. We kwamen bij Speuld waar je ook op zaterdag de buurtbus kunt pakken vanuit Ermelo; dat moeten we een volgende keer doen; aldaar verse eitjes van de boer gekocht. Over de heide, waarbij je boven de bomen de kathedraal ziet uitsteken, het gebouw van de wereldomroep bij Kootwijk; vind ik altijd weer een schoon stuk van deze etappe.
Nog een stuk langs de weg naar Staverden en dan het laatste stukje naar de Zwarte Boer, een bekende uitspanning in de bossen van Ermelo. We hebben er heerlijk gegeten: Kervelsoep en Roos een salade en ik een luxe Hamburger.Gezellig en een leuke onderbreking. We waren de, enige bezoekers die binnen gingen zitten; we waren al genoeg buiten geweest.
Gebakken Opperdoejes met spiegeleieren. en sla
uit de moestuin. Een echt zomers maal
Eigenlijk gaat de wandeling verder naar Nunspeet, maar dat werd ons te gortig, dat zou meer dan 35 km worden. Dus op de GPS gekeken welke plaats dichterbij lag en dat was Ermelo. Helaas moet je dan het laatste stuk in de buurt van een secundaire autoweg lopen. Maar uiteindelijk kwamen we toch aan in het opgebroken Ermelo; de hoofdstraat wordt opgeknapt. Roos nam een ijsje en tot slot sjokten we voort naar het station. Het was in totaal ongeveer 29 km wat we hebben afgelegd.
Gelukkig had ik het avondmaal al voorbereid; lekker sla van Theo, opperdoesjes heb ik gebakken met een stuk spek en vier van de verse eitjes eroverheen. Smullen geblazen. Ik kon het niet laten om ook daar een foto van te maken; echt zomers eten! Vandaar de titel van deze Blog.

1 opmerking:

Roos zei

Het was geen kervelsoep maar venkelsoep met paling. Verrukkelijk!