11 mei 2014

De viering van mijn 66e verjaardag

Zoon Peter vroeg hoe laat hij werd verwacht; mijn antwoord was 13.00 uur. Arja belde rond 11.00 uur dat ze minstens een uur later zouden komen. Voor de zekerheid keek ik nog maar even op de uitnodiging; ik had iedereen uitgenodigd voor 12.00 uur. Nou ja, mijn kids zijn niet zo precies in dit soort zaken althans niet wanneer het een afspraak met mij betreft. Hugo belde ook ergens rond 13.00 uur; hij had helemaal geen idee hoe laat ze verwacht werden en Joke kwam uiteindelijk ook pas rond 14.30. Allemaal best hoor.
We begonnen allemaal met koffie en thee met een stuk taart dat Peter had gemaakt; smaakte prima! Dat ze niet allemaal tegelijk kwamen kwam eigenlijk wel goed uit zo. Ik heb niet eens genoeg kopjes dat iedereen tegelijk koffie en thee kan drinken.
Toen Joke en Pieter kwamen werd het net weer een beetje droog en weeronline voorspelde een droogte venstertje van iets meer dan anderhalf uur. Dus hupsakee de deur uit met de kleintjes. Peter en Esther bleven thuis en Roos hield hen gezelschap. Arja liet de kleine smeerpoets Evi lekker met haar handjes in de modder knoeien; in mijn ogen een goede moeder dus.
Hiep hiep hoera
Gijs houdt niet van vieze handen, net zo min als vader Walter. Arja was als kind ook zo'n smeerpoets en Anneke vond dat ook allemaal best. Even later gingen de hemelsluizen weer open. We gingen terug naar huis; Joke en Pieter liepen nog een stuk door het bos; zij hadden regenspullen bij zich. Thuis lekker aan de borrel.
Het werd reuze gezellig. Ik had het zo druk als een klein baasje. Had tevoren al sinaasappels uitgeperst en van alles aan drank in huis gehaald, zoute noten. Roos had kazen ingeslagen; er was voorgebakken stokbrood (veel te veel).
Een drukte van belang met die twee kleintjes van Arja erbij. Evi propte zich helemaal vol met de obligate aardbeitjes; Gijs haalde al het recent door mij ingeslagen speelgoed uit de Kenwood doos. Later zou hij nog een koektrommel met kruimels rondstrooien.
De kids hadden lekker gekookt en dat ging er wel in; Joke had preitaart, Arja had lasagna gemaakt en Hugo had voor de ballen in de tomatensoep gezorgd, terwijl Marjorie, zoals Huugsel al terecht opmerkt een verrukkelijk toetje had gemaakt; verder had ik zelf, volstrekt overbodig naar bleek, 2 liter hertenragout gemaakt. Na afloop van de dag heb ik alle overbodig ingeslagen voedsel wel zo'n beetje kunnen verdelen of in de vriezer gedaan. Verder had ik nog een magnetron voor Pieter en Joke. Pieter had zich ook verheugd op de hertenragout, dus kreeg hij daarvan een liter mee inclusief twee doosjes ragout bakjes. Peter kreeg een zak sinaasappelen mee en nog wat sneden brood. Hugo kreeg het voor hem klaar liggende brood mee.
Aan het eind van de avond maakte Roos nog een foto van mij tussen m'n hele misjpoge.
De afwas werd gedaan; aan het eind van de dag gingen Roos en ik nog even rustig zitten met een drankje om wat bij te komen. Was een heel gezellige dag. Ik ben als een blok in slaap gevallen.

4 opmerkingen:

Huugsel zei

*En je Braziliaanse schoondochter had gezorgd voor het overheerlijke citroen-kwark toetje.

11Science zei

Schande over mij! Ik dacht er nog aan maar heb het vergeten op te schrijven. Het laatste daarvan heb ik vanavond notabene opgesmikkeld. Smaakte inderdaad fantastisch.
Heb het inmiddels tekstueel toegevoegd.

Joke zei

De hertenragout ging erin als ragout. De bakjes deden het ook goed bij Indiase vega curry :)

11Science zei

Dat hoopte ik al. Ik had vergeten te zeggen dat een drupje citroensap en wat fijngesneden (platte) peterselie de smaak nog zouden kunnen verbeteren. Maar kennelijk smaakte het naar wens. Doet me genoegen.