09 mei 2014

Afscheid van Lesbos

Aan de lunch in Parashkevi
Vandaag alweer de laatste dag op Lesbos; de dag van vertrek. En als je dan terug kijkt is het wel weer erg snel gegaan. Een goed gevuld programma; af en toe verzuchtte ik bij mezelf: "het lijkt wel werken". En de leiding, Herman en Ruud bleven tot het laatst toe enthousiast. Slangen, schildpadden, hardoen; naast de vogels kwam nog een heel scala van andere diersoorten tevoorschijn. Het was weer een enerverende reis; ik heb er dan ook weer erg van genoten.
Gisteren hebben we in de buurt van de zoutpannen vogels gekeken en daarna geluncht in Parashkevi; onze afscheidslunch. Het zelfde restaurant als vorig jaar werd door ons bezocht. Herman stelde voor om aan een grote tafel allemaal het zelfde te nemen en aan de restaurant houder over te laten wat er op tafel zou komen. En dat was nogal wat; het leek alsof er geen einde aan zou komen; steeds weer kwam hij met schalen met nieuwe gerechten: Griekse salade, kikkererwten, gefrituurde courgette, lamscoteletjes, lamsgehaktballetjes, frietjes en tot slot rijstepap. Ik heb me met moeite ingehouden; het was heerlijk!
Daarna hebben Kees, Paul en ik een stevig stuk gewandeld naar het hotel. Onderweg heb ik nog een kaart van Lesbos gekocht in Skala Kalloni. Tot slot naar het zwembad voor een laatste zonnebad en even zwemmen. Zonder er erg in te hebben sprong ik met pet en al in het water. En toen weer buiten dineren; was er eigenlijk te koud voor. Een toespraakje om de leiding te bedanken en dat was het dan. Ruud bood ons nog een ouzootje aan. Morgen vroeg op en vertrek naar huis. Het is goed geweest! Bedankt Herman en Ruud en ook bedankt reisgenoten; het was gezellig en leerzaam.

Geen opmerkingen: