17 augustus 2013

Hup naar de Eifel

Roos zit lekker lui op het balkon in het zonnetje
M'n rug sputterde niet meer tegen en het dreigde mooi weer te worden; daarom besloten we donderdag om maar weer eens een lang weekend naar de Eifel te gaan; lekker laten verwennen bij Hotel zur Post in Simmerath en lekker aan de wandel. De vrijdag begon echter met prachtig weer en Roos wilde nog even naar de markt. Ze kwam daarna met het voorstel om nog even te gaan zonnen bij Sportcity; dat had ik ook al bedacht, dus dat kwam goed uit. Snel naar de sauna en lekker in het zonnetje in ons blootje; dat vinden we zo'n genoegen. En daarna de rugzakken inpakken en met de trein op weg naar de Eifel.
In Maastricht merkten we pas goed hoe warm het eigenlijk was; het was vast tegen de dertig graden. Met de bus naar Aachen, waar we geen snelle aansluiting hadden naar Simmerath en daardoor alle tijd voor een Erdinger biertje op het terras. Je moet jezelf toch verwennen nietwaar?
En tot slot door naar Simmerath waar we welkom werden geheten door herr Braun, Friedhelm voor intimi. Eerst nog op het balkon van kamer 14 in het zonnetje zitten genieten en daarna het diner met voortreffelijk gebakken kabeljauw. Een goed begin van dit wandelweekend.
Nog door het dorp gekuierd met een volle pens en vroeg in de koets; we barstten van de slaap.

Geen opmerkingen: