25 augustus 2013

De Apollohal

Nadat ik afgelopen dinsdag bij de tandarts was geweest heb ik nog wat door Amsterdam gezworven. Door Amsterdam Oud-Zuid, een architectonisch juweeltje voor zover ik dat kan beoordelen. Fraai metselwerk en veel aandacht voor de vorm en niet louter de functionaliteit; things of beauty en een genoegen om doorheen te lopen. Ik ken daar niet zo precies de weg; eigenlijk was ik op zoek naar de Zomerdijkstraat en wel naar de woning waar Jan Wolkers in het begin van zijn carrière woonde, nummer 22. Ik had me tevoren niet precies genoeg georiënteerd met google maps en kon het dus niet vinden; volgende keer beter. Maar wat ik wel vond, zij het onverwacht, maar niet bij toeval was de Apollohal en dat niet alleen; er waren schilders aan het werk en stonden de deuren open zodat ik naar binnen kon kijken.
Interieur van de Apollohal
Het is nog steeds een grote sporthal, voorzien van een fraaie houten vloer, maar verder uiterlijk wel zo'n beetje het zelfde als in vroeger jaren.
U zult het niet willen geloven dat ik, met mijn korte gestalte vroeger heb gebasketbald. Samen met mijn vriend Bram zat ik op de SV Slotermeer en speelden we competitie basketbal in de Apollohal. Een korte tijd was ik zelfs topscorer! ik begrijp zelf niet hoe dat kon. Een leuke sport, goed voor je conditie en voor teambuilding. Erg leuk om heel even die oude sfeer te kunnen opsnuiven.

Geen opmerkingen: