16 januari 2012

Uit eten gaan zal goedkoper worden?!


Gezellig zo'n mooi gedekte tafel

In de Spits las ik dat het goedkoper gaat worden om in NL uit eten te gaan. Dat is ook hard nodig want de prijs/kwaliteit verhouding is abominabel. Dat deert het publiek kennelijk normaliter weinig; dat verbaast me ook niet wanneer ik zie wat de gemiddelde consument in zijn karretje meeneemt ter consumptie; daarbij vergeleken is het voedsel in de horeca natuurlijk een stuk beter ook in het goedkopere segment.
Maar nu de crisis daadwerkelijk voelbaar wordt is het horeca bezoek aan het verminderen. En daar gaat wat aan gedaan worden; zelfs de toprestaurants gaan de prijzen verlagen. Het verbaast mij altijd hoe hoog de prijzen in toprestaurants zijn. Natuurlijk vinden wij het ook fijn om ons verwend te voelen; een bezoek aan een toprestaurant is als een avond naar de opera; allerlei toeters en bellen, ceremonieel en poespas. Maar als je dan weer gewoon op straat staat, met de rekening nog vers in je geheugen, dan voel ik me toch vrijwel altijd bekocht; een rekening van enkele honderden Euro's is niet abnormaal. Kortom, de prijs staat niet in verhouding tot de prestatie. Jammer vind ik dat want uit eten gaan is toch wel een heel groot plezier.
Mij dus niet gezien in de vaderlandse horeca; wij gaan eigenlijk alleen uit eten wanneer we ergens in een buitenland als Spanje of Griekenland zijn; daar is de prijs/kwaliteit verhouding eigenlijk altijd prima. Maar ook Duitsland en België hebben ook een goede prijs/kwaliteit verhouding.
En natuurlijk houd ik er ook erg van om zelf lekker te koken.

Geen opmerkingen: