Interieur van een fitness ruimte |
Hugo komt de laatste tijd gezellig vaak bij zijn oude vader langs om wat bij te kletsen, maar vooral zoals hij met enige zelfspot zegt: "de gratis maaltijd". Was hij vroeger een matig eter: "ik vind het wel lekker hoor, maar ik hoef niet meer", behoorde tot zijn gevleugelde kreten. Maar tegenwoordig laat hij me verbaasd staan te kijken wat hij naar binnen kan schuiven.
Deze winter heb ik inmiddels al drie keer erwtensoep gemaakt, waarvan Hugo een groot deel verorberd heeft; hij verstookt het vooral in de sportzaal. En aangezien ik er ontzettend veel plezier in heb om te koken is het genoegen geheel wederzijds.
Vanavond komt hij weer; dat wordt voor hem in ieder geval een liter erwtensoep met extra vet van het spek erin en rijstebrij met een stevige kluit boerenboter toe. Het zal me weer een verrassing zijn wat hij allemaal naar binnen kan werken en dat zonder dik te worden! Dankzij de enorme inspanning van het sporten.
Naar mijn mening is het nog beter om beweging in te bouwen in je dagelijks leven en bijvoorbeeld zo veel mogelijk met de fiets gaan en te gaan lopen (doet Hugo trouwens ook nog erbij!). Dat is mijn manier van doen, maar natuurlijk niet erg spectaculair. Die jonge mannen willen gewoon met gewichten aan de gang en een beetje de competitie aan gaan. Het gevolg is dat ze wel alletwee van die witte koppies hebben, zelfs in de zomer en dat terwijl hun vader resp. moeder altijd gezonde bruine koppen hebben van het buiten wandelen. Ieder z'n meug, als je maar beweegt!
1 opmerking:
Niet om scherp te slijpen, maar het was de Dag van het Varken, niet georganiseerd door Slow Food maar door Stichting Week van de Smaak. Er is wel wat overlap, het is een bonte lappendeken van organisatietjes zo langzamerhand, met die smaakbeleving.
Een reactie posten