15 januari 2012

Haastige spoed

Mijn kleinzoon Gijs, 14 maanden op deze foto.
Vandaag had ik afgesproken met mijn jongste dochter in Den Haag; ik had kleinzoon Gijs al weer enkele weken niet gezien. Beetje laat de deur uitgegaan, maar een goede aansluiting in Utrecht  en toen ik op den Haag CS aankwam bij de tram, kwam er net eentje aangereden. Ik had nog snel even willen kijken of deze lijn wel op het Monnickendamplein zou stoppen, maar de deuren gingen al bijna sluiten, dus maar snel ingestapt; even binnen kijken op de info borden.
Natuurlijk wist ik niet meer precies welke tram ik precies moest hebben. De informatie binnen in de tram was me ook niet helemaal duidelijk; eerlijk gezegd wist ik niet eens in welke lijn ik was ingestapt en vroeg toen aan iemand of deze tram wel op het Monnickendamplein stopte. Nu is zo langzamerhand mijn ervaring dat je dat net zo goed niet kunt vragen want je hebt meestal niets aan het antwoord. En ja hoor, volgens zeggen zat ik in de verkeerde tram en moest ik een lijn 3 hebben. Dus uitgestapt bij de Grote Markt, even gewacht en in lijn 3 gestapt. Nu wist ik in ieder geval in welke lijn ik zat. Uit de info maakte ik op dat het weer de verkeerde was, dus maar even snel naar Arja gebeld en inderdaad het moest lijn 4 of 6 zijn. Waarom ik dat maar niet kan onthouden is me een raadsel.
Toen ik aankwam stond Walter me al op te wachten met de kleine Gijs op zijn arm. "Domme opa", zei Walter voor Gijs, "in de verkeerde tram gestapt". Het ventje lijkt me al te gaan kennen, althans hij lachte mij vriendelijk toe. Walter moest naar z'n werk, dus dat was van korte duur.
Het is altijd gezellig met dat kleine mannetje spelend, babbelend, kruipend en etend; z'n moeder, mijn dochter natuurlijk zo heerlijk één met haar kind; ik maakte wat foto's van Gijs terwijl hij vrolijk zijn armpjes in de lucht stak. Helaas bleek er geen datakaartje in te zitten. Maar gelukkig heb ik van Arja een leuke foto van het menneke gekregen en die pronkt nu bovenaan dit Bloggie van een trotse opa.

Geen opmerkingen: