02 juli 2011

Spotgoedkoop naar Rhodos

Afgelopen week hebben we vakantie gevierd op Rhodos. Zondag vertrokken we met bus 50 van de halte "tunneltje de Bilt" naar station Driebergen-Zeist en met de trein naar Nijmegen. Met bus 83 door naar de wereldplaats Well en vanaf daar te voet naar het vliegveld. Een fraaie wandeling van ruim een uur door de natuur naar het vliegveld Weeze in Duitsland, een Hub van Ryanair. Natuurlijk ging de vlucht keurig op tijd zoals we gewend zijn van deze low cost maatschappij. Lekker cheeseburgertje gescored en tot mijn verbazing landden we 2 uur en 56 minuten later al op vliegveld Rhodos. Een heel uur "ahead of schedule" vanwege "wind mee".
Voor 27 euro (fixed price) met de taxi naar Faliraki, een leuk toeristenbadplaatsje waar we ons een week zouden gaan vermaken. De chauffeur van de taxi sprak vloeiend Engels en gaf ons al veel belangrijke informatie over Rhodos. Kom daar maar eens om in Spanje; daar spreekt vrijwel niemand een woord Engels. We waren zeer aangenaam getroffen. Het bleek later dat vrijwel alle Grieken Engels spreken en zo niet, dan toch een paar woorden Duits.
We werden ontzettend hartlijk ontvangen door de baas van "Roseberry studios", Dimitri, een joviale kerel die ons direct een gevoel van "at home" verschafte.
Roseberry Studios
Het onderkomen was simpel maar comfortabel; een heerlijk balkon op de begane grond met een zitje en verder alles wat je nodig hebt zoals een douche en een koelkast. We waren dik tevreden. Het doordringende, karakteristieke geluid van de cicades gaf een heerlijk zuidelijk cachet aan de omgeving.
Ontbijten op ons balkon (en 'savonds oefenen met bridge!)

Lekker ergens aan het strand een hapje gegeten. We voelden al direct dat het een leuke vakantie zou gaan worden. 

Geen opmerkingen: