29 juli 2011

Ouwe tante Coba

Vandaag weer met mijn broer gewandeld; hij wil graag afvallen door meer te bewegen, maar heeft daarbij wat stimulans nodig. Dat doe ik graag en nu met mijn NS Dal Vrij kaart is dat ook geen probleem. Dus voor de tweede keer deze week naar West Friesland. En dan haal je natuurlijk herinneringen op; onze oma kwam ter sprake toen we het terloops kregen over kamers verhuren. Oma verhuurde een kamer, deels voor de inkomsten, deels voor de gezelligheid. Zo had ze eens een jonge vrouw die in een bar werkte; oma dacht dat ze achter het buffet in een café stond. Ze werkte in ieder geval 's-nachts en dat gaf oma wat aanspraak in de middaguren wanneer de dame was uitgeslapen.
Maar ook had ze ooit een zekere meneer Roobol op de kamer; hij was leraar op de ambachtsschool. In die tijd kregen wij van een kennis van onze vader een ouderwetse grammofoon, zo één met een grote hoorn en een dikke naald op de plaat. Helaas was de opwindveer stuk. Maar...... aldus broer Jan had die meneer Roobol deze hersteld door hem uit te gloeien, een nieuw gaatje te maken en hem weer op de juiste manier te plaatsen in het mechanisme.
We moesten beiden ontzettend lachen om die ouwe tekst die ik nog enigszins kende van een oude 70 toeren plaat die we met onze vader op het Waterlooplein hadden gekocht: "Ouwe tante Coba die is zo dom, ze roerde haar koffie met haar grote teen om". Ik zal eens kijken op Youtube of dit liedje is geplaatst, net als die grappige liedjes van Johnny en Rijk.

Geen opmerkingen: