05 juli 2011

Naar de kapper in Lindos

Deze keer ben ik eens niet in Sevilla maar in Lindos naar de kapper geweest. Met de (volle) bus naar de plaats Lindos. Roos kon nog net een zitplaats vinden, maar ik heb een groot deel van de rit gestaan. Een antieke plaats, althans daar waar het moderne Lindos is gebouwd lag in de oudheid een dorp aan de natuurlijke haven. Prachtig plaatsje en niet voor niets door veel touristen bezocht.
Roos loopt door zo'n echt toeristenstraatje
Onderweg kwamen we een kapsalon tegen en heb ik mijn vacht af laten scheren; met de tondeuze, heel kort en daarna knipte de kapster mij zorgvuldig inclusief mijn wenkbrauwen. Maar tijdens het knippen deed zij mij de ontboezeming dat haar eerste liefde een Hollandse man betrof. Zij was toen 18 en hij 28. Hij kwam al heel veel jaren in Lindos, zij noemde zijn (zeer Hollandse) naam.

Bij de kapper in Lindos
Daarna gingen we een hapje eten en gingen naar een willekeurig restaurant beetje buiten de main stream. Dit restaurant was echter voorzien van een bijzonder terras alwaar wij een schitterend uitzicht hadden op het antieke theater van Lindos, een schitterend bewijs van de antieke pracht en rijkdom van dit stadje.
Uitzicht op het antieke theater van Lindos vanaf
het dakterras van het restaurant
Na de maaltijd zijn we erheen gelopen en hebben in bewondering staan kijken. Tenslotte naar de Akropolis van Lindos, een hoog op de rots gelegen, ommuurd goed bewaard gebleven en gerestaureerd stuk oudheid. Als pronkstuk stond daar de deels gerestaureerde tempel van Pallas Athene. Door de schitterende restauratie krijg je tenminste een idee hoe zo'n tempel er in werkelijkheid moet hebben uitgezien. Dat beeld krijg je toch maar moeilijk als je slechts wat in elkaar gestorte pilaren met grote stenen aanschouwt. Dank voor deze inspanning Grieken!

Geen opmerkingen: