11 augustus 2010

Slow Food en restaurants

Helaas ben ik niet zo'n liefhebber van wijn. Dan is het toch eigenlijk wel een klein probleem wat je moet drinken in een restaurant. Al die frisdrankjes vind ik als SF man geen succes, afgezien van het feit dat ik die ook niet echt lekker vind. Dus houd ik het meestal maar bij water. Restauranthouders vinden dat niet leuk en serveren dan om toch de verdiensten hoog te houden water in allerlei prachtige flessen en tegen een prijs waar je een jaar lang voor kunt douchen en dat zelfs in een plaats als Bilthoven waar het prima water van de heuvelrug uit de kraan komt.
Of misschien toch wat meer van wijn gaan houden, dat is toch de SF drank bij uitstek nietwaar. Lees onze SF messias Petrini er maar eens op na. Die heeft veel gedaan voor de wijnen uit Piedmont. Ook las ik dat hij wegens leverproblemen in het ziekenhuis had gelegen en toen veel thee heeft gedronken en dus geproefd. Er ging toen een wereld voor hem open. Misschien moet ik wel thee gaan drinken bij de maaltijd?! Krijg je in ieder geval geen leverproblemen van zover ik weet.

2 opmerkingen:

Azgrut zei

Ik vind het ook belachelijk dat je nauwelijks kraanwater kan krijgen bij veel restaurants. Maar zoals de eigenaren zeggen, ze eten me arm en drinken me rijk. Ik vraag het altijd of ik kraanwater te drinken kan krijgen aangezien het een eigenaar verboden is om geld te vragen voor kraanwater. Meestal is dat "niet mogelijk" en wordt me spa blauw aangeboden. Het enkele restaurant waar je wel kraanwater krijgt is bij mij meestal meteen een goed restaurant. Het zijn er alleen maar zo weinig...

Wat echter ook altijd kan, wat echter niet heel netjes is, is om van huis een flesje met een halve liter water mee te nemen en hiermee je eigen glas te vullen. Als arme student heb ik dit wel eens gedaan bij een pannenkoeken restaurant. Ook kan je natuurlijk je glas of bestelde lege flesje spa blauw gewoon meenemen naar de wc en hier dan maar op een omstreden manier je natje halen.

Maar ja... Ik hoop altijd nog dat kraanwater gewoon voor 25 cent op de kaart komt te staan.

11Science zei

Ja Azgrut, het gaat ze vooral om de verdienste in de horeca. De NLse horeca vind ik toch al bedenkelijk als je een vergelijking trekt met de ons omringende landen. De prijs is niet in verhouding met de kwaliteit. Alleen bij heel dure restaurants kun je fatsoenlijk eten en voor een wat lagere prijs krijg je gewoon viezigheid te eten.
Maar gewoon een glaasje water? dat is er niet bij hoor; verdient men niet genoeg aan. Dus neem ik vaak gewoon niks te drinken; ik houd nou eenmaal niet van wijn bij het eten net zomin als jij. Als je dorst hebt kun je gewoon aan de kraan op de plee uit je hand water drinken; werkt perfect.