13 augustus 2010

Blijdorp een moderne dierentuin

Eneco, de bekende energieleverancier had onlangs een merkwaardige actie waarbij je als gebruiker een vrijkaartje kon krijgen voor diergaarde Blijdorp. En Hollands als we zijn, hup naar Rotterdam, in de rij en met duizenden anderen gratis naar de dierentuin. Ik was er lang niet geweest en had eigenlijk niet gedacht dat ik ooit nog in een dierentuin terecht zou komen. Genoeg geweest met de kids zal ik maar zeggen (net als in een zwembad).
Van mijn eigen kindertijd weet ik nog dat de dieren, met name de grotere dieren bij mij medelijden opwekten; zo'n wolf die maar dwangmatig de zelfde rondjes liep, beren die maar met hun kop stonden te zwaaien, maar ook een Nijlpaard in een smerig strontbad die z'n kont niet kon keren. Tijgers, poema's in veel te kleine hokken.
Kom daar tegenwoordig om. Daar in Blijdorp zijn grote terreinen beschikbaar voor de dieren; ijsberen, bisons met enorme uitgestrekte stukken. Voor de wolven, een groot terrein met mogelijkheden om zich te verstoppen. In een aantal grote, natuurlijk ingerichte hokken kon je de dieren helemaal niet zien. Beetje gek voor de bezoekers, maar heel goed voor de dieren.

Geen opmerkingen: