28 maart 2024

Op kraamvisite

Met de kleine Stan op schoot

Inmiddels is zoon Stan van Jessy alweer enkele weken oud, vandaag waren we welkom voor de kennismaking met de baby en de ouders geluk te wensen. Roos was er speciaal gisteren voor naar de Bilt gekomen en vanmorgen vroeg met de bus naar Utrecht en door naar Zoetermeer. De kleine Stan lag rustig te slapen in de kamer maar al snel ging hij van schoot naar schoot met aandacht van de ouderen zoals dat aldus Frans de Waal eigenlijk alleen bij de mens gebeurt. Leuk weetje!
Met baby wisselend bij Roos en mij op schoot spraken we met de ouders. Tijdens het gesprek realiseerde ik me dat een kraamvisite kort dient te zijn, zeker wanneer de kraamhulp niet meer aanwezig is. Dus kapte ik het bezoek eerder af dan Jessy had voorgesteld en daar gingen we weer. Met de tram naar den Haag CS. Ik wilde nog even langs bij Arja maar die bleek met de kinderen op stap te zijn en dus even door de binnenstad gewandeld en weer terug naar huis. Een lekkere salade gemaakt met de paardenbloembladeren uit Limburg en op gesmikkeld.
's-Avonds  voor de tweede keer naar het koor, was heel gezellig met een korte repetitie die werd geleid door de pianist. Er was nu een partituur voor mij, maar ik had ondanks de leesbril moeite om het te lezen, dus helemaal zonder bril gezongen maar dan kun je de dirigent weer niet goed zien. Nou ja, ik doe mijn best, m'n ogen worden wel slechter merk ik. Eén van de liederen staat ook op Youtube, "A new day". De repetitie werd nog gevolgd door een bijzonder gezellige nazit met borrel en een quiz die het groepje waaraan ik deelnam nog won ook?! We kregen zelfs een flesje wijn, ik voelde me er een beetje ongemakkelijk bij als invaller. Op de terugweg naar huis merkte ik tot mijn schrik dat ik wel erg weinig zie in het donker, dat was me van de week ook al opgevallen toen ik van de bushalte KNMI naar huis wandelde.

Geen opmerkingen: