02 maart 2024

Het rode huisje

Hans en Grietje huisje

 Een heerlijk ontbijt stond voor ons klaar toen we beneden kwamen na een verkwikkende nachtrust, daarna rustig aan en op weg voor onze dagwandeling die Roos zorgvuldig had voorbereid. We begonnen vanuit het hotel en hadden en niet al te lange wandeling gepland naar Slenaken, ik wilde daar vooral ook eindelijk eens dat kerkje van binnen bekijken en ergens neerstrijken voor een lekkernij en zo zou geschieden. Bij het vertrek nog grote schrik, werkelijk onder m'n neus viel een van onze reisgenoten de laatste treden van de trap en kwam akelig op haar arm terecht, bleek later niet gekneusd maar echt gebroken te zijn maar was gelukkig niet zo ernstig dat ze het verblijf moest afbreken, met haar partner naar het ziekenhuis Maastricht en 's-avonds zou ze weer van de partij zijn.
Wij liepen door het zonnetje, langs de Gerardusbron Epen uit op de track van Roos. Was prachtig landschap met een echt "Hans en Griejte huisje" onderweg. We deden het heel rustig aan en namen alle tijd op de vele bankjes om van het landschap te genieten. Want het is in het vroege voorjaar al zo prachtig in dat heuvelland. Dit deel van Zuid Limburg is wel heel fraai met haar dalen, vele stroompjes en uitzichten alom.
Uiteindelijk kwamen we inderdaad in Slenaken en het kerkje was toegankelijk, fraaie glas in lood ramen en verder "as usual
" als in kleine RKkerken, best mooi. Ik moest peinzen dat mijn ouders en grootouders ook hier wellicht hebben staan kijken, homo nostalgicus zal ik maar zeggen. We streken neer bij "Slenaker vallei" en genoten van een stuk huisgemaakte citroenvlaai. We lieten een bus lopen en genoten van de genoeglijke sfeer die in dit mij zo bekende etablissement heerste met Franse chansons van Charles Aznavour en Adamo. Lullig, maar gezellig.
En 's-avonds met het bridgen ging het merkwaardig genoeg heel goed, we werden derde in het klassement terwijl we gedurende de wedstrijd langdurig bovenaan hadden gestaan, dus feitelijk kunnen we het wel.Overmoedig dronk ik niet alleen een glas heerlijke moezelwijn maar ook nog een biertje.

Geen opmerkingen: