26 maart 2024

Een volle dag

 

Het beekje "de Gulp" heette mij welkom

Mijn met moedervlekken bespikkeld vel vormt een zwakke plek in mijn fysiek, in de afgelopen jaren hebben de huisartsen die mij de eerste-lijns zorg verleenden regelmatig stukjes weggesneden. En de huisarts die sinds kort mij deze zorg verleent heeft mij op het hart gedrukt dat ik mijn huis jaarlijks moet doen inspecteren en dat was vandaag gepland. Dus vanmorgen in alle vroegte naar de praktijk. En inderdaad was er aanleiding tot het nemen van een biopt en nadere behandeling.
KNMI had voor vandaag een (inmiddels wat zeldzame) droge dag voorspeld en dus had ik mij een wandeldag in Limburg beloofd waarbij ik, gezien mijn Dalvrij abonnement rekening kon houden met de half zeven grens na de avondspits. Ja inderdaad lezer, een OV rit van 3 uur, een wandeling van een uurtje of 4-5 en een terugweg van eveneens 3 uur, die door storing met een bus zelfs langer zou duren, maar het was zeker de moeite waard! Om 14 uur stapte ik uit de bus in Slenaken en wandelde van bankje naar bankje terwijl ik onderweg even ging zitten wat las in een van de boeken op m'n e-reader (weegt lekker weinig!) en genoot van het uitzicht. Lekker in korte broek gewandeld, door het bos bij Slenaken, over de track die Roos had geconstrueerd toen we in Epen logeerden met Dekker bridge een paar weken geleden. Via een grote omweg dus richting Epen. Onderweg nog flink wat paardenbloembladeren geplukt voor de paardensla, vind ik zo lekker met fijn gesneden appel, wortel en noten, gegarneerd met yoghurt, olijfolie en eidooier. Ik verbeeld mij dat die oergrond van Limburg nog in de originele mineralen voorziet die de planten en ook de eters van deze planten nodig hebben, daarom pluk ik bij voorkeur alhier. 
Uiteindelijk een stukje afgestoken en naar een bushalte gewandeld op weg naar huis.  Die bus strandde echter bij Noorbeek. Uiteindelijk ben ik via Gulpen en bus 350 in Maastricht beland. Was pas over 22 uur thuis en binnen een half uur lag ik op één oor.

Geen opmerkingen: