03 maart 2024

Naar Mechelen

Een echte beverdam in functie


Net als gisteren hebben we ook vandaag een wandeling gemaakt vanuit het hotel naar een halte van de bus 57, de fraaie OV verbinding door Zuid Limburgs heuvelland. Natuurlijk had Roos een track gemaakt met de gewenste afstand. De maximum afstand die ik af wil leggen is nog steeds behoorlijk beperkt sinds de 26 km met vervelende afloop van enkele weken geleden. Mijn linkervoet blijft kwetsbaar. Neemt niet weg dat we een heerlijke wandeldag hebben genoten waarbij we de tijd hebben gebruikt om ook lekker rustig op bankjes te genieten van het fraaie landschap.

Roos door het "blinde" hekje

Het was vandaag vooral erg kledderig, op zeker moment zat ik voor m'n gevoel gewoon vast met m'n schoenen in de modder, maar daarom niet getreurd. Er was zelfs een deel van het terrein door toedoen van een stel bevers kledderig geworden; zij hadden een dam gelegd in een beek waardoor zich een vijver had gevormd waarbij de grond daar omheen bijzonder drassig was geworden.
Maar wel heel bijzonder, een beverdam had ik niet eerder gezien, prachtig stukje waterwerk door deze grote knaagdieren.
Onderweg ook het weinig functionele hekje waar Roos voor de foto "doorheen" moest. Uiteindelijk kwam Mechelen in zicht met haar prachtige kerk, we liepen daar nog omheen en namen vervolgens plaats op het bankje bij de bushalte.
"s-Avonds natuurlijk weer gebridged en vrijwel onderaan geëindigd, ach ja, we kregen uiteindelijk de troostprijs van Dekker omdat we in het totaal klassement de op 1 na onderste plaats hadden bereikt. Erg veel kan ik er nog niet van onder de druk van competitie. Morgen de laatste wandeling en dan weer terug naar huis.

Geen opmerkingen: