18 maart 2024

Joris voor het eerst naar school

 

Joris bekijkt vol vertrouwen
zijn eerste school

Van Jessica kreeg ik een fotootje opgestuurd van kleinzoon Joris met als bijschrift dat hij voor het eerst een paar uur naar school was geweest om alvast te wennen. Hij wordt in april 4 jaar en op dat moment gaat tegenwoordig de leerplicht in. Ik vind dat wat hoor. Overigens was het hem goed bevallen kennelijk want hij had het allemaal rustig ondergaan. Hij is wel gewend om met andere kinderen in een andere omgeving te spelen, dat is het voordeel van een creche of opvang gezin zoals tegenwoordig gangbaar.
Lang geleden, toen ik een jaar of vier was en mijn ouderlijk gezin in den Haag woonde, werd ik ook naar de kleuterschool geleid. Ik kan me niet herinneren dat ik het niet prettig vond, maar omdat ik het duidelijk niet naar m'n zin had en veranderde hebben mijn ouders me weer thuis gehouden. Ik herinner me slechts één gebeurtenis uit die tijd en die betrof mijn buurmeisje Marleen de Vogel, zij woonde in het zelfde portiek en was even oud als ik. Ook zij werd naar de school gebracht maar maakte zo'n herrie met huilen en schreeuwen, ze is niet verder dan de voordeur gekomen en ging weer met haar moeder terug naar huis. 
Nou Joris niet, hij had het allemaal rustig aangezien en dus kunnen de ouders met een gerust hart de toekomst tegemoet zien want over een week wordt hij vier en dan zal hij aan de onderste trede van de maatschappelijke opleidingsladder moeten beginnen. Gaat vast goed komen.

Geen opmerkingen: