26 juli 2023

Van Hooghalen naar Grolloo

 Roos had een track in Drenthe bedacht en die zou niets tegenvallen. We waren met Intercity, stoptrein naar Beilen en de bus naar Hooghalen om half elf op het beginpunt en even later via een groot recreatieterrein met bungalows in de schoonheid van Drenthe. We liepen in het gebied van het sterren-observatorium Westerbork, dus heel rustig, geen auto's, zelfs onze telefoons moesten we op vliegtuigstand zetten om de observaties storingsvrij te kunnen verrichten zo gevoelig is dat geheel.
De natuur was hier en daar werkelijk weergaloos mooi, met moerasgebieden en bijzonder ruig terrein. Volgens mij konden we er echt niet door, maar Roos wist mij er terecht telkens weer toe over te halen om verder te gaan en daar had ik geen spijt van, mijn ervaring is inmiddels dat ze toch altijd wel gelijk heeft en echt geen onverantwoorde risico's zal nemen. 
Uiteindelijk kwamen we aan in Grolloo, de plaats van Harry Muskee, "Quby and the Blizzards" voor ouderen een bekende band uit de 70er jaren. Ik kon het niet laten om voor het "Alltogether" WhatsApp groepsadres een foto te maken van Roos en mij voor het bord van Grolloo en dat te versturen met "Groeten uit Grolloo", de naam van een LP van Cuby. Een lawine aan wederzijdse berichtjes schoot langs. 
In Grolloo op een gezellig zonnig terras nog wat genuttigd en met de bus naar Assen CS en door naar Wijhe. 

Geen opmerkingen: