30 juli 2023

Eindelijk na 17 jaar

 

Alles in de huiskamer geplaatst

Aanstaande 1 augustus, overmorgen dus is het op de dag af 17 jaar geleden dat ik in mijn huidige flat ging wonen. Ik wilde per se op 1 augustus daar al echt intrekken en heb toen besloten om gewoon niets aan de flat te doen, geen nieuwe vloerbedekking, niks schilderen of witten, nee hup, bed plaatsen en direct de eerste dag al overnachten. Achteraf had ik daar al snel spijt van, een fors gat in het zeil in de keuken herinnerde me daar vanaf de eerste dag al aan en de versleten vloerbedekking in de grote kamer deed daar nog een schepje bovenop in de loop van de tijd. 
Het was Hugo duidelijk een doorn in het oog, maar velen met hem alleen mij deed het onvoldoende om stappen te ondernemen. Ik had ook nooit verwacht dat ik zo lang in deze flat zou blijven wonen, hooguit tot mijn zeventigste had ik gedacht, die trappen naar de derde verdieping verwachtte ik niet na die leeftijd nog makkelijk te kunnen nemen.
Hugo werkt het gat in de vloer bij

Maar daar is inmiddels verandering in gekomen, zoon Hugo heeft er met kracht op aangedrongen dat in ieder geval het zeil in de keuken vervangen moest worden en dat hij dat in een handomdraai zou weten te fiksen. En alzo zou heden een aanvang nemen. Vanmorgen kwam hij met allerlei spullen bij mij aan en verplaatsten we samen alles vanuit de keuken naar de huiskamer en het kleine kamertje naast de keuken. Ik werd er licht zenuwachtig van omdat ik als een kat in een vreemd pakhuis niets meer kon vinden of doen. Uiteindelijk kon ik nog wel koffie opwarmen gelukkig. Hugo verwijderde het zeil, verwijderde uit het gat een hoop gruis en constateerde dat we voor de opvulling van het gat nog cement moesten halen. De Hubo in het dorp voorzag ons daar van en Hugo maakte een deel daarvan aan, smeerde het gat vol en werkte het netjes af.Moest natuurlijk wel een weekje drogen. Stoel er overheen gezet om te voorkomen dat iemand er in kon gaan staan. In de huiskamer sneed Hugo uit het door hem op de fiets meegezeulde nieuwe zeil precies de contouren uit voor plaatsing. Hij zou volgende week terug komen voor de definitieve afwerking en plaatsing. Ik bof maar geweldig met zo'n zoon!
Ik vertrok na hem richting Wijhe om een week bij Roos te bivakkeren.

Geen opmerkingen: