12 juli 2023

Relaxed van huis

 

Daar gaat de stoomtrein


Vandaag wel naar Limburg, maar niet met de trein van 6.13 maar "zie maar hoe laat je vertrekt", aldus vriend Dick. We hadden afgesproken dat we twee dagen samen aan de wandel zouden gaan, de temperatuur is aangenaam onder de 25 graden zo is voorspeld en misschien een buitje gedurende die twee dagen. Uiteindelijk had ik de trein van 10.13 en was om 12.30 in Gulpen en ja hoor, daar stond Dick en maakte de eerste foto van onze wandeling voor vandaag die van busstation Gulpen naar Vaals zou gaan. Gezellig weer om met Dick op te trekken, hij had als gewoonlijk voor koffie en zelfs een croissantje gezorgd en verontschuldigde zich dat hij gisteren alle Hedelfingers, "de lekkerste kersen die er zijn", had opgegeten, maar hij had wel andere bij zich. Het is verbazingwekkend hoe enorm het prijsverschil is tussen de kersen hier in Vaals en bij mij in Bilt, scheelt een factor 3?!
Maar daar ging het niet om, we gingen lekker aan de wandel, eerst Gulpen uit langs de Gulp naar de samenloop van Gulp, Geul en Eyserbeek. Langs de bomen met de maretakken en over de Eysergraat, een verhevenheid in de buurt van Eys, we zagen zelfs het stoomtreintje over het oude miljoenenlijntje rijden. Dick kent hier uiteraard de weg op zijn duimpje en liet mij trots het fraaie landschap zien en bewandelen. Hij maakte foto's die ik op Komoot kan terug zien, best handig. 
Aangekomen op de flat lekker thee gedronken, ik was eigenlijk best moe en had waarschijnlijk de schoenen van Roos gedragen, iets aan de kleine kant en had daardoor ook zere tenen. Na de thee liepen we door Vaals naar "de Griek", waarvoor ik Dick had uitgenodigd. Heerlijk zitten nassen met z'n tweetjes waarbij ik niet alleen een ouzo dronk maar ook een halve liter bier. Bij het verlaten van het restaurant voelde ik hem dan ook een klein beetje zitten, maar met die alcohol weten de geactiveerde spieren wel raad, dus bij thuiskomst had ik nergens meer last van en bij het bekijken van een ontzettend lieve alle leeftijden film viel ik niet eens in slaap.
Dick maakte het bekende logeerbed op de bank gereed en we gingen bijtijds slapen, daar had ik geen probleem mee, geslapen als de bekende os. 

Geen opmerkingen: