17 augustus 2022

Twee keer nat geregend

 Een droeve dag natuurlijk die vooral in het teken stond van het afscheid van de kleine Jack. In de loop van de ochtend gingen Roos en ik een wandeling maken hier achter in het bos; het had al zo lang niet geregend dat ik er niet eens aan had gedacht om een paraplu mee te nemen, en jawel hoor, het regende zo hard dat de paraplu van Roos niet eens voldoende was om ons beiden droog te houden; het eerste natee pak van deze dinsdag.
En verder was ik deze dag vooral bezig met boodschappen doen en in de keuken met koken terwijl mijn gedachten maar steeds elders waren. Het is ook niet niks wat er allemaal gebeurt in onze extended family. Jessica appte uitgebreid over hoe zij haar medeleven aan Jessy kon uiten; Mariska deelde haar gedachten met ons. Ik vind het wat hoor.
Roos had een belangrijke afspraak waarvoor ze om 7 uur van huis moest op mijn fiets naar de bushalte bij de tunnel onder de Utrechtse weg; ze ging naar Driebergen om met twee professionals een serie van de door haar gecomponeerde liederen in te studeren. Ik ging nog een avondwandeling maken in het wel heel erg overbekende bos hier achter. Voor de zekerheid bekeek ik nog Weeronline en daarbij ook de buienradar; geen bui te zien en te verwachten. Toen ik eenmaal in het bos aan de wandel was vond ik het toch best wel dreigend en Donar liet zelfs van zich horen. Dus toch maar voortijdig gedraaid en ja hoor, bij het waterleiding bedrijf al, zo'n 2 km van de flat vandaan begon het te regenen, zelfs te hozen! Ik maakte me vooral zorgen of mijn telefoon dat wel zou overleven en zocht naar een aparte zak voor de telefoon in mijn nieuwe korte wandelbroek; niet gevonden. Wat proberen te schuilen onder een boom maar het liet zich aanzien dat het nog wel even zou duren. En inderdaad, door de stromende regen naar huis gesjouwd. Bij het parkeerterrein kwam ik een andere wandelaar tegen die eveneens Weeronline had geconsulteerd. Thuis gekomen keek ik nog even naar buitenradat en tot mijn verbazing bleek dit buiteje geheel in zijn eentje binnen ons vaderlands gebied net boven de Bilt e.o. aan het sausen was. Ik heb het geweten; een tweede keer nat tot op m'm hemd en zelfs een behoorlijk nat geworden keukenvloer.

Geen opmerkingen: