20 oktober 2017

Onrust in de tent

Vrolijke Sjoerd lekker op schoot bij "opa". Lekker kereltje!
Vandaag heb ik kleinkinderdag gehad; eerst bij Arja op de koffie. Toen ik aanbelde hoorde ik al de kinderstemmen en ja hoor; Arja met een baby op de arm, een opgewonden Sjoerd, blij om z'n opa te zien; Gijs kwam aangesneld; Evi sprong in m'n armen; al met al was het weer een drukte van belang. "Ze waren net zo rustig", aldus Arja. Kwam natuurlijk omdat "opa" op bezoek was. Heerlijk, in Arja's Tovertuin voel ik me altijd opa in optima forma.

Een echte koppoter door
Evi getekend.
Sjoerd kwam lekker bij me op schoot en kletste honderduit; Gijs zat te schrijven en Evi zat wat te tekenen als ze tenminste de andere kinderen niet dwars zat. De baby lag te slapen en de andere kinderen die te gast zijn bij Arja's Tovertuin mengden zich moeiteloos in het geheel, maar het was bijzonder onrustig. "Komt vast doordat jij er bent", zei Arja. Ik moest steeds om het geheel lachen; Arja kan het zo goed in banen geleiden.
Jokge voert Bram
Zo rond de middag vertrok ik weer naar Gouda, naar dochter Joke en de niet meer zo heel kleine Bram. Onderweg in de trein kreeg ik nog een epje van Arja dat de kinderen na mijn vertrek weer heel rustig waren geworden. Kennelijk had mijn aanwezigheid de onrust veroorzaakt; was ik me niet van bewust.
Bram was net uit zijn slaap toen ik aankwam. Een rustig kereltje; hij ging in zijn hoekje spelen. Joke moest even iets boven doen; Bram kwam naar me toe en ging lekker bij me op schoot zitten; hij is niet meer eenkennig voor me; vindt een opa fijn.
Zwangere Joke schiet al aardig op; in januari verwacht ze haar tweede kindje.

Geen opmerkingen: