17 oktober 2017

Na het zoet

Van Würzburg terug naar huis is een hele onderneming; officieel misschien 8 uur bussen, maar een uurtje vertraging op zo'n lang stuk is gauw opgelopen.
Het eerste stuk was prima; ik had een boek van Imme Dros met mythen en sagen uit het antieke Griekenland. De sage over Heracles beschreef zijn bezoek aan Tiryns, het paleis waar we twee weken geleden nog de badkamer van hebben gezien, althans de vloer daarvan en de contouren van het paleis, ons uitgelegd door Argyris, die zo goed uitlegt. Hij moest zijn tien werken doen voor de koning van Mykene en moest na het volbrengen van iedere taak naar het paleis van Mykene en ook daar waren we bij de excursie; het paleis met die prachtige leeuwenpoort. Maar die arme Heracles werd van hot naar haar gestuurd; net als Europa bij Zeus, op de rug van een stier voer hij naar Kreta. EN daar kwam hij mij koning Minos in het paleis bij Knossos; beschreven worden de schilderijen met de dolfijnen en de muren die het licht reflecteren en waardoor het paleis wel licht is, maar toch koel blijft. En dat hebben we allemaal mogen aanschouwen; ik zat te genieten en het beeld van de antieke boeken en de overblijfselen sloot zich; gaf me een magistraal gevoel tijdens de eerste twee uren van onze busreis naar huis.
Maar ergens halverwege stapte er een stel Spaans ouwehoerende kerels in met van die harde stemmen; dat, en mijn toenemende vermoeidheid maakten het eind van de reis er niet prettiger op. Met nog geen uur vertraging kwamen we uiteindelijk aan bij de halte Utrecht jaarbeursplein. 
Met de bus naar huis; ik scoorde nog drie loempia's bij Fook Long en die hebben we bij Roos thuis verorberd en toen was het definitief schluss! Was een heerlijke vakantie zo alles bij elkaar.

Geen opmerkingen: