25 oktober 2017

Naar Firenze

Fraai uitzicht boven de Alpen
We hoefden gelukkig niet zo vroeg weg; de afspraak was: "om half tien bij de bushalte". Maar ik was zo vroeg klaar met alles dat ik Roos maar eerst heb opgehaald; ze had ook nog een koppie thee voor me.
Het OV liep als een fluitje evenals Transavia en de trein naar Florence. En zo liepen we rond vijf uur met zo'n heerlijk Italiaans ijsje, in de zon door deze prachtige stad.
De loggia met haar mooie Perseus en het hoofd van Medusa
En daar liepen we weer bij de loggia met de schitterende beelden; de duomo waarvan ik me goed kan voorstellen dat mensen daar worden overvallen door het syndroom van Stendhal; dit is van zo'n weergaloze schoonheid met haar groene en witte stenen en haar onwaarschijnlijke versieringen; in het licht van de laagstaande zon; ik bleef er maar gefascineerd naar kijken. En de bronzen deuren. Heerlijk om hier rond te lopen.
Détail van de dom

Natuurlijk waren wij als echte Hollanders vroeg in het restaurant van keuze. Een salade en ravioli; niet geweldig, "al dente" en dat vind ik gewoon "niet gaar" en onsmakelijk. Heb het niet zo op die pasta's.
Moe van het vroege opstaan en de reis gingen we lekker bijtijds slapen.
Hotel Cestelli was snel gevonden. Roos kon de Japanse dame van de receptie in het Japans begroeten.
Bronzen onderdeel van de deur van het baptisterium

Geen opmerkingen: