14 oktober 2017

Ich hab' das Gruen so gern

Heerlijk geslapen; bij onze vrienden Malin en Robert; matras op de grond, lekker tegen elkaar, net als thuis.
Robert serveerde een ontbijt, met zelfgemaakte jam en zuurdesem brood. Malin schoof wat later aan. We zetten het gesprek van gisteravond voort.
De Haxenbauer
Aangezien het knuesperige schweinefleisch mij zo goed gesmaakt had adviseerde Robert mij toch vooral een Haxensemmel bij de Haxenbauer in te slaan, een advies dat we natuurlijk niet in de wind sloegen. Dus voor de zoveelste keer door de Altstadt en voor de lunch ingekocht. Nog een pond Pfifferlingen voor thuis en door naar de Flixbus. We konden er direct in. Toen ik al die groene Flixbussen zag staan zong ik spontaan Schuberts' "Ich hab' das Grün so gern". Ik reis graag met Flixbus en noem dat dan ook "flixen".
Was weer een forse rit; om 17.00 uur in Würzburg. Het vinden van een hotel had meer voeten in de aarde dan de aankoop van het eerste deel van de wandelgids van de romantische Strasse. Eenmaal op de kamer hebben we direct een eerste wandeling voor morgen bedacht: om 10.40 met bus 492 naar Oberaltertheim en dan 18 km terug lopen naar Würzburg; lekker lunsen in Kist.

Geen opmerkingen: