02 oktober 2017

Bach luisteren in bed

Hier sta ik bij een eik, volgens Hans de zelfde als
de eiken van Dodona.
Gisteravond thuis gekomen na de fantastische archeologische excursie in Griekenland. We bezochten Santorini, Kreta en de Peloponnesos en zagen pré-minoïsche, minoïsche en mykeense vondsten. Op de laatste dag in Nafplion zelfs een doorkijkje naar de Helleense tijd en een terugkijk naar de steentijd. Wat een onwaarschijnlijke geschiedenis kent dit rotsige, vaak door aardbevingen bezochte land.
Bed opgemaakt; voor vertrek had ik de lakens in de was gedaan en in de kamer te drogen gehangen; kon ik direct het bed weer even fris opmaken. Post doorgenomen en toen in bed nog wat gelezen en naar Bach geluisterd. Had ik 'smorgens in het hotel ook al even gedaan; de PDA heeft een heel aardig geluid en als de WiFi goed is dan kun je er van Youtube best goede muziek beluisteren.
Na de busreis waarbij we langs de burcht van Korinthe reden waar de apostel Paulus zelfs meer dan een jaar heeft verbleven; de oversteek over het kanaal van Korinthe en uiteindelijk het vliegveld. Ach, vliegen is wachten maar uiteindelijk waren we weer bijtijds thuis. Loempiaatjes gescoord en bij Roos opgegeten en dat was het dan.
Vanmorgen werd ik akelig vroeg weer wakker; weer even lekker gelezen en nog wat naar Bach geluisterd; heerlijk om weer thuis te zijn. Fitness, half uurtje zwemmen; de lichaamsbeweging had ik wel gemist. Inkopen gedaan bij de Lidl en daar kwam ik Theo nog tegen. Hij had de krant waarin het interview met Mariska en Nathalie stond voor me bewaard.
Gekookt en vervolgens stevig aan de Blog gewerkt. Ben dat nu even zat; ga liever de foto's nog even bekijken.

Geen opmerkingen: