04 september 2017

Sight seeing tour door Brabant

Vandaag afgesproken met Mariska in Vorstenbosch; weer even bijpraten. Met de trein naar Den Bosch en door naar Rosmalen en daar de buurtbus. En die maakt toch een slinger door Brabants' dreven; komt geen end aan. Maar uiteindelijk toch het bord Vorstenbosch. Op de heenweg eerst een wat zwijgzame chauffeur, maar halverwege een wisseling van de wacht met een chauffeur die naar bleek leraar geschiedenis was geweest op middelbare scholen. En dan heb je natuurlijk een gesprek over macht, over de triomf van de overwinnaar die in de geschiedenisboeken wordt afgeschilderd als een held en weldoener. Dat het van de kant van de verliezers anders wordt gezien vind je niet terug in de geschiedenisboeken; denk maar aan de politionele acties van NL in de gordel van smaragd. En zo kabbelden we rustig naar Vorstenbosch.
Onderweg ging m'n telefoon of ik de bus had gemist en realiseerde ik me dat ik de afspraak had veranderd zonder dat door te geven; leeftijd?! Toen we aankwamen werd ik opgewacht door de eregarde die op de bank bij de halte op me zat te wachten. Enthousiast werd "opa" begroet door de twee kleintjes en Mariska; het was lekker weer; toevallig was dame van de kinderopvang waar de kinderen door de week ook bij zijn ook aan de wandel bij de halte en met een hele stoet van kinderen liepen we naar huis.
Lekker in de tuin gezeten; koffie met een Brabants worstebroodje en maar babbelen; de dag vloog om. Lieva wilde niet slapen en deed haar uiterste best om wakker te blijven. Guusje niet, die smeerde zich eerst in met mayonaise maar wilde op een zeker moment graag slapen.
Met de laatste mogelijkheid om nog van mijn abonnement gebruik te maken, d.w.z. voor vier uur in te checken bij NS, nam ik de buurtbus terug en weer dat hele eind naar Rosmalen. Perfecte aansluiting en in anderhalf uur was ik weer in Bilthoven. Was weer een gezellige dag geweest!

Geen opmerkingen: