29 september 2017

Het paleis van Agamemnon

Eenmaal op de Peloponnesos aangeland kreeg ik in toenemende mate last van het syndroom van Stendhal; door de overweldigende schoonheid van alles wat we zagen raakte ik emotioneel gewoon van slag. Ik merk ook nu ik de foto's weer zie en ik de bloggies aan het schrijven ben dat het gewoon te veel is. Ik kan de dagen ook niet meer uit elkaar houden.

Mogelijk lag hier Atreus zelf begraven
We hebben in Mykene, op nog geen kilometer afstand van ons hotel de burcht van Mykene bezocht; een koepelgraf van enorme afmetingen; een hoogte van 12 meter en een deksteen van 120 ton en een leeftijd van een kleine 4000 jaar en van binnen puntgaaf. Daar zou koning Artreus, de vader van Agamemnon en Menelaos begraven kunnen zijn. Ook kwamen we op de plaats waar Agamemnon door zijn vrouw Klytaimnestra en Aigisthos vermoord zou zijn en het poortje waardoor Orestes gevlucht zou zijn na de moord op zijn moeder en Aigisthos. Het werd me gewoon te veel. De leeuwenpoort die ik ken vanaf de middelbare school; de enorme muren.

De leeuwenpoort die ik mij nog herinneren kan van mijn geschiedenisboek op de HBS
Argyris had het goed uitgezocht; we waren hier na de grote drukte zodat we de site nagenoeg alleen voor onze groep hadden. Het was fantastisch.
Het poortje waardoor Orestes destijds is gevlucht aldus Argyris

Na terugkomst in het hotel heb ik nog even gezwommen.

Geen opmerkingen: