17 september 2017

Er gebeurt veel in Bilthoven

De dichtgetimmerde pui van het huis.
Enige tijd geleden sprak een Amsterdamse kennis mij erop aan dat Bilthoven één van de moorddadigste gemeenten dreigde te worden?! Misschien wat overdreven deze opmerking, maar twee opzienbarende moorden, de moord op oud-minister Els Borst en vorig jaar de moord op zakenman Koen Everink, het is op een bevolking van nog geen 100.000 inwoners wellicht wat veul ja.
En nu zag ik enkele weken geleden in mijn elektronische versie van Trouw weer zo'n opmerking over Bilthoven: Joyriding in Bilthoven. Op de kruising van de 1e Brandenburgerweg en de Anthonie van Leeuwenhoeklaan was een jongeman - gelukkig middenin de nacht - komend vanuit de van Leeuwenhoeklaan met hoge snelheid over de kruising gevlogen en tot stilstand gekomen tegen de gevel van een huis. Kennelijk hadden de heren inzittenden het zonder al te veel schade overleefd, ongetwijfeld dankzij de airbags in de peperdure auto - een Tesla - van "pa".
Toen ik de volgende dag langs de plek des onheils reed op mijn fietsje moest ik natuurlijk even een fotootje schieten voor de blog.
Gelukkig was er verder geen verkeer op de plek des onheils ten tijde van dit geval van joyriding; de auto heeft twee keer een fietspad en wandelpad alsmede een autoweg gekruist. Dat had heel verkeerd kunnen aflopen zoals destijds in Vlissingen.

Geen opmerkingen: