26 april 2014

Koningsdag

De vrijmarkt op de Hessenweg
Het is even wennen; geen koninginnedag meer, maar koningsdag op 27 april. Na drie koninginnen maak ik dan nu voor het eerst in mijn leven een koningsdag mee. Begon goed met een echt muziekcorps door de straat. Vind ik een prachtig gezicht, zo'n keurig marcherende groep geüniformeerde muzikanten. De trommels roffelden plechtig.
En natuurlijk was er ook vrijmarkt. Zo tegen 11.00 uur bedacht ik mij dat ik maar eens wat speelgoed moest gaan inslaan voor de kleinkinderen. Roos kwam al langs met een ontzettend leuk beertje voor Evi om hier bij mij thuis mee te spelen.
Uiteindelijk zou ik drie keer naar huis moeten, zoveel had ik ingeslagen. Het begon al met een voorzitje voor op de fiets. 2 euro meen ik. En verder een brandweerwagen waarvan het verkopende jongetje zo blij was dat ik hem kocht (ook voor 2 euro meen ik). Het was zijn lievelingsauto geweest; nu was hij er te groot voor.
Boekjes, memoryspel, puzzles en nog wat knuffels; ik kan er de Kenwood doos goed mee vullen. Gezellig hoor die vrijmarkt; en aan die 27e april zal ik wel wennen.
Vroeger was 30 april een magische datum voor me; samen met m'n vriend Fred van Maanen had ik de Julianaclub opgericht die als doelstelling had om op 30 april naar Zaandam, waar mijn grootouders toen woonden te wandelen. Het wandelen heeft er bij mij dus altijd wel ingezeten.

Geen opmerkingen: