16 april 2014

De ongewervelden, invertebrata

Spaanse vlag
Het landschap vond ik ontzettend imposant; heel vergelijkbaar met het Galicicapark vorig jaar in Macedoniƫ. Nog niet zo veel vlinders, maar wel heel veel honingverzamlaars; je hoorde een voortdurend gezoem om je heen. Kwam ook voor een belangrijk deel door de honingbijen; op sommige plekken stonden wel tientallen bijenkorven opgesteld; bij het ontbijt kregen we ook strijk en zet honing opgediend, heerlijke honing overigens. We zagen ook hier en daar een imker, met masker op aan het werk.
De wilde insecten hadden natuurlijk onze aandacht. Ab maakte me opmerkzaam op een prachtige vlinder. Op de foto misschien wat onscherp maar in werkelijkheid weergaloos mooi: een Spaanse vlag; grappige naam voor een insect net als "Portugees oorlogsschip" voor een bepaald soort (samengestelde) kwal. Het leek wel of er twee vlinders op elkaar zaten; verrassend mooi beest.
Tijdens een van onze wandeldagen kwamen we een hoop rotzooi tegen; een stel matrassen. Dick, onze herpetoloog kon het natuurlijk niet laten om te kijken of er misschien reptielen onder zaten.
Schorpioen
Nou, misschien geen reptiel, maar wel een engerd: een schorpioen. Natuurlijk moest Dick het beestje fotograferen. Voorzichtig, met een stokje werd het lichtschuwe dier het pad op gewipt en gefotografeerd. Na de fotosessie hebben we hem weer op z'n plek gelegd en toegedekt met het matras.

Geen opmerkingen: