24 april 2014

Het dubbel gelijk van de Elsevier

Peter raadpleegt de gids van de wandeling
Vandaag had ik afgesproken met vriend Peter C. om een stadswandeling te gaan maken in Amsterdam. Dus zo rond 8.30 uur naar het station gefietst; een drukte van jewelste op het fietspad. Komt me daar zo'n snotneus op een zgn. snorscooter met een snelheid van minstens 50 km/hr inhalen op mijn helft op me af gescheurd. Ik ging direct het wandelpad naast het fietspad op om het vege lijf te redden. De klootzak roste rustig verder.
Achteraf realiseerde ik mij dat dit helemaal verkeerd voor me had af kunnen lopen. Jaren geleden vertelde Coby den B., mijn toenmalige hoofdanaliste mij een verhaal van een bizar auto ongeluk. Hier waren twee auto's bij betrokken; eveneens een inhaalmanoeuvre waarbij werd uitgeweken buiten de weg om. Echter, beide bestuurders hadden hiervoor gekozen met als gevolg een frontale botsing van de twee, naast de weg. Had mij dus ook kunnen overkomen; zo'n brutale, volgens zichzelf ongetwijfeld zeer getalenteerde bestuurder had er ook voor kunnen kiezen om het wandelpad op te gaan.
In het vervolg zal ik zeker niet meer via de Soestdijkseweg naar het station fietsen althans niet meer in de spits.
Eenmaal in de trein las ik in de Elsevier een berichtje over het gevaar van de "snor"-scooter op het fietspad; kennelijk was het zelfs al tot de politiek doorgedrongen dat het onhoudbaar is om deze keihard rijdende blauwbeborde slagschepen te mengen met de langzame fietsers. Krankzinnig gewoon.
Drukke oversteek bij het Rijksmuseum. Allemaal toeristen
Een heel interessant artikel dat ik las in die zelfde Elsevier ging over de heropening van het Rijksmuseum en vooral dat het zo veel toeristen aantrok. Nou dat was duidelijk; voor het Rijks, bij de oversteekplaats was het dringen geblazen met vooral Aziatische toeristen. Het is ongelooflijk druk in de binnenstad van Amsterdam. Heerlijke dag gehad met Peter; we hebben van alles van de Amsterdamse school bewonderd. Volgende keer gaan we verder.

Geen opmerkingen: