30 april 2014

Geen koninginnedag in Doesburg

Prachtig plekje in Doesburg
Het is wel even wennen hoor dat 30 april geen feestdag meer is. Voor Peters' vriendin Esther is het een beetje zuur; ze had altijd vlaggen en feest op haar verjaardag en dat is nu afgelopen. Het was een groots gebaar dat koningin Beatrix bepaalde dat de verjaardag van haar moeder, Prinses Juliana na haar abdicatie toch de datum van Koninginnedag zou blijven. Maar ja, nu hebben we voor het eerst sinds een eeuwigheid weer een koning en die is ook in het voorjaar jarig; logisch dat koningsdag op 27 april wordt gevierd. Maar het is wel even wennen hoor.
Roos had vandaag iets te doen in Doesburg en had een hele leuke wandeling bedacht langs de IJssel. Prachtig plaatsje Doesburg; 16e- en 17e eeuwse panden, fraai gerestaureerd. De hele stad ademde een rustieke sfeer uit. Natuurlijk eerst koffie met gebak en de stad nog verder verkennen en vervolgens langs de IJssel gewandeld. We konden de route snel vinden.
Het was mooi weer met zon en zonder regen, totdat we Dieren weer bereikten. Het begon een beetje te spetteren; op dat moment passeerden we een klein Indonesisch eethuisje waar we een heerlijke, zij het wat verlate lunch hebben genoten. We kregen nog een forse onweersbui op ons hoofd, maar in Bilthoven was het droog.
We hebben afgesproken dat we deze wandeling erin zullen houden. Daarom breng ik nu een trefwoord: dagwandeling aan.

Geen opmerkingen: