19 juli 2012

Tenerife in de brand

Vakantiefoto uit zo'n lekker wamr land
De laatste maanden ben ik zo gewend om er voortdurend maar uit te vliegen; op weg naar de uithoeken van ons heerlijke wandelland, museumbezoek, concerten, familie en vrienden in combinatie met wandelen, natuurverkenningen, vrijwilligerwerk. Mijn buurvrouw beneden dacht al dat ik zo gek was op fietsen want ze zag me vaak met m'n rugzakje op met de fiets vertrekken. Maar nee, ik heb helemaal niks met fietsen maar ga met de fiets naar het station; zet de fiets op een vast plekje bij de winkel van Jules, onze drankenman en ga eropuit met m'n Dalvrij abonnement. 
Maar na de wandelingen van de afgelopen dagen heb ik mezelf een rustdag beloofd, niet in de laatste plaats omdat het zulk slecht weer zou worden vandaag (valt als gewoonlijk erg mee!). Overigens worden zomers, als die van dit jaar onze normale zomers, aldus de weermodellen. Door de invloed van de zogenaamde broeikasgassen (m.n. CO2) zal de wereld opwarmen, maar juist in onze streken worden de zomers kouder en grauwer. Nou ja, dit jaar is daar een voorlopertje van; ik vind dat niet zo erg eigenlijk; er zijn nog genoeg warme dagen tussendoor. Maar je zult op een camping zitten met een stel kleine kinderen of een huisje gehuurd hebben aan het strand.
Overigens blijven Roos en ik in de maanden juli en augustus eigenlijk zoveel mogelijk in NL. Het is heerlijk rustig als veel mensen de grenzen zijn overgetrokken. We liepen maandagavond even door ons bos en het was zo verrukkelijk stil. En stilte is zo zeldzaam geworden in onze streken; altijd hoor je wel kabaal van auto's waar je ook bent.
Galaroza, Andalucia in november. Bevalt ons beter
En terwijl het hier in NL zo wisselvallig is staan de vakantielanden in brand, althans ons geliefde Tenerife heeft het moeilijk. Het is er over de veertig graden en de bossen staan in brand. Zul je toch meemaken tijdens je vakantie. Wij gaan graag in het najaar naar die hete landen en niet in hoog-zomer.
Maar vandaag doe ik lekker rustig aan; met Vivaldi's concerten voor viola d'amore op m'n koptelefoontje zit ik vreselijk van m'n huis te genieten; foto's nog eens nalopen of er geen aardige illustratie is voor dit Bloggie. Ben hier thuis eigenlijk alleen maar met slecht weer; verder ben ik net zo'straathond: altijd buiten. Maar niet alleen maar Bloggies schrijven; m'n krentenbrood staat te rijzen en ruikt heerlijk. Straks kneden en afbakken en misschien nog naar m'n zoon Hugo want die is vandaag jarig.

Geen opmerkingen: