01 augustus 2011

Van De Rijp naar Koog Zaandijk

Vanmorgen om 5.00 uur ging de wekker. Ik wilde vóór half zeven met m'n Dal Vrij abonnement inchecken zodat ik met korting, ondanks de spits vroeg op locatie kon komen. En dat lukte! Ik was zo vroeg in Zaandam dat ik eerst door de stad heb gelopen om weer eens naar de oude woonplek van m'n grootouders te kijken en Zaandam weer eens door te lopen.
Beeld van Czaar Peter
Het beeld van Czaar Peter en het beeld van Leda en de zwaan, gemaakt door Jan Wolkers, heb ik op de plaat gezet. Toen door naar Purmerend en naar het busstation; was heel makkelijk te belopen. Maar, je houdt het niet voor mogelijk, in de verkeerde bus gestapt. Ik dacht dat buslijn 100 altijd over de Rijp ging, maar dat is slechts 2 keer per uur het geval. Het andere kwartier gaat hij naar Midden Beemster, en dat was dus het geval. Maar daarom niet getreurd, even later kon ik mee met een Buurtbusje naar de Rijp, met een gezellige 72-jarige chauffeur die zijn hele leven in Midden Beemster had gewoond. Afgezet in de Rijp en het schitterende plaatsje doorgelopen. Daar staan toch prachtige houten huisjes; heb ik natuurlijk gefotografeerd. Kopje koffie gedronken en door naar Spijkerboor. Mooie etappe, met weidse verten, maar ook veel vlinders. Naar Wormer waar ik behoorlijk moe even heb uitgerust, maar vooral gepraat met een jonge vrouw die ontzettend bij moest komen van een recente scheiding en dat ongevraagd van zich af moest praten.
En ten slotte naar station Koog-Zaandijk en zondoorstoofd naar huis. Lekkere dag dankzij de Dal Vrij kaart van NS. Toevallig vroegen ze me juist vandaag om een enquete in te vullen over het gebruik van het nieuwe abonnement.
Leda en de zwaan, beeld van Jan Wolkers.
Als kind begreep ik nooit wat het voorstelde.

Geen opmerkingen: